Skötselråd fransförlängningar


Det är mycket upp till dig som fransbärare hur dina fransar kommer att må. 

Försiktighet är ett måste om du vill att dina nya fransar ska hålla upp till 5 veckor. Du har en egen franscykel på 90 dagar, därefter tappar du din egna frans och man ser det mer tydligt som fransbärare. Av den anledningen kommer du under resans gång ha "franstappningar" rent naturligt vilket innebär att du upplever att fransarna håller sämre.

Eftersom kroppen och ögonvätskan producerar egna oljor och salter och många föroreningar  samlas upp i fransarna under dagen bör du naturligtvis göra rent fransarna ofta. Salongen har godkända produkter för fransrengöring till försäljning.


Extra skötselråd:


Undvik helt oljor och feta produkter kring ögonfransområdet. Även linsvätskor kan innehålla olja. 

Vi på salongen rekommenderar att föna fransarna ibland med kall luft och att alltid borsta på torra fransar. Även din sovställning kan påverka fransarna. Tänk på att sova så att fransarna inte påverkas.


För allergiker:


Vi har i samarbete med Lashia i Aspudden, Stockholm forskat fram att våra känsliga och allergiska kunder efter påfyllnad av fransar kan tvätta av fransarna med vanligt kallt vatten. Detta gör att stäng-och härdningsprocessen i limmet inte avger ångor under 24h vilket lugnar helt irriterade ögon. Vi rekommenderar även en antihistamin tablett innan och efter behandlingen och vid jätte känsliga ögon finns klorhexidin-lösning att inhandla på apoteket - här sköljer du dina fransar varje kväll innan sänggående.

 Så nu kan vi äntligen välkomna alla allergiker till salongerna igen.


Känner du att någon frans skulle vara krånglig att borsta, börja peka åt fel håll eller bli lite "busig" så tveka inte att kontakta oss på salongen. Oftast beror det på att din egen frans har växt och de egna fransarna inte växer helt rakt.